Forget about your house of cards

Fiecare alegere este, în primul rând, o renunţare. Ca să mergi înainte, laşi ceva din urmă. Pentru ca o posibilitate să devină realitate, renunţi la toate celealte scenarii plauzibile. Ca să ai parte de ceva bun, laşi altceva bun pentru alţii. Şi, din când în când, e bine să ai grijă ce îţi doreşti..pentru ca, o dată primite darurile, să nu se transforme într-o amintire a ceea ce ai pierdut ca să îl poţi avea.

Să spunem că pentru câteva zile te-ai întoarce în timp. În trecut, acolo unde ţi-ai abandonat drumul, ca să încep altul. Nu s-au schimbat multe: te simţi ca acasă, ştii unde sunt obstacolele, scurtăturile, concurenţii şi cei care vor să te ajute să câştigi cursa. Sunt acolo şi teama de a rămâne pe loc, dorul de ducă, ispita de a încerca mai mult: toate vocile care te-au făcut să pleci, dar acum nu mai strigă chiar atât de tare. Şi mai sunt şi ei: oamenii puţini, rari, care ţi-au zîmbit când te prăbuşeai şi pe care i-ai lua cu tine şi până la capătul lumii, dar nu poţi. Oamenii care te-au ţinut sănătoasă în mijlocul unei epidemii de rea-voinţă şi cărora nu ai ştiut niciodată să le mulţumeşti. Şi lângă ei recuperezi un acasă pe care îl ştiai demult pierdut. Şi îţi mai dau înapoi o joacă pe care te minţeai că ai depăşit-o. Dar e temporar. E o călătorie în timp cu termen de expirare. Dacă îl încalci, rişti să nu mai ajungi niciodată acolo unde ai visat cândva. Dacă te-abaţi prea mult de la drumul principal, te întorci de de unde ai plecat sau să te rătăceşti. Şi-atunci, închizi ochii, respiri adânc, îţi spui că nu le poţi avea pe toate, că ai ales deja şi că totul va fi bine.

Şi chiar dacă nimic nu e mai rău ca un rămas-bun decât un rămas-bun spus pentru a doua oară, azi ştii, simţi că ai unde să te întorci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>